Ham soya extraksiyonla yağ çıkarma öncesi tam yağlı soya olarak isimlendirilmektedir. Tam yağlı soya üretiminde otoklavlama, kavurma, mikrolize etme ve extrude etme gibi pek çok işlem uygulanmaktadır. Söz konusu, işlemlerin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ekstruzyon sürekli bir işlem olup, diğer yöntemlere göre önemli avantajları, yağdan yararlanmayı arttırma ve ham soyadaki beslemeyi engelleyici faktörleri (anti nutritive) maddeleri tahrip etmek için geliştirilmiş bir işlemdir.
Usulüne uygun işlenmiş tam yağlı soya yem değeri yüksek bir hammadde olup, enerji, protein, esansiyel amino asit, esansiyel yağ asiti olan linoleik asit, vitamin E ve lesitin içeriği bakımından zengindir. Anti nutritive madde seviyeleri bakımından, ürünün besleyici değeri üzerine, söz konusu işleme yöntemlerinin farklı etkileri bulunmaktadır. Ayrıca, ekstruzyon esnasında uygulanan ısıl işlem süt sığırları ve besi hayvanları için by pass protein düzeyini de arttırmaktadır.